Welke wasmachine moet je kopen?

Let op: Ontvang je een e-mail over BTW-teruggave bij Welhof? Dat is phishing. Open geen verdachte links. Meer info.

Welke wasmachine moet je kopen? | Welhof NL

Tips voor het kopen van een wasmachine

Welke wasmachine moet je kopen? Het is een lastige kwestie en kan best wat hoofdpijn opleveren. Toch is het minder ingewikkeld dan je denkt, zeker wanneer je weet waar je op moet letten. Welke wasmachine bij jou past hangt af van verschillende factoren.

Wasmachine met voor- of bovenlader?

Een wasmachine met een voorlader is de meest bekende variant. Je stopt de was in de voorkant. Het bedieningspaneel zit daar ook. Er is dus ruimte bovenop de wasmachine om spullen neer te zetten. Best handig. Bij een bovenlader stop je de was via een opening aan de bovenkant in de wasmachine. Het bedieningspaneel zit ook aan de bovenkant. De voordelen van een voorlader zijn dat je meer keus hebt qua modellen en je hebt ruimte om bovenop een droger te plaatsen. Nadelig is dat je moet bukken en dat een wasmachine met voorlader vaak meer ruimte in beslag neemt. Het maakt eigenlijk niet bijster veel uit welke variant je kiest, maar het moet aansluiten bij je woning. Heb je dus weinig ruimte voor een wasmachine, dan kun je misschien beter voor een compacte wasmachine gaan met bovenlader

Grootte en vulgewicht van de wasmachine

Wanneer je een wasmachine koopt let je altijd op het vulgewicht. Hoeveel kilo vulgewicht geschikt is hangt af van met hoeveel personen je de wasmachine deelt. Ben je alleenstaand? Dan heb je minder vulgewicht nodig. Heb je vier kinderen en een vijfde op komst? Ga dan voor veel vulgewicht. Je kunt deze vuistregel aanhouden: een automaat met het juiste vulgewicht doet jouw was in één keer. 

 

Man vult wasmachine met vuile was | Welhof NL

Toerental: hoeveel toeren heeft jouw wasmachine nodig?

Hoe hoger je toerental, des te droger komt jouw wasgoed uit de machine. Een hoog toerental laat de wasmachine sneller centrifugeren. Het komt erop neer dat een wasmachine met een hoog toerental ervoor zorgt dat jouw wasgoed minder lang in de droger of op het droogrek hoeft. Zeker als je geen droger hebt, is een hoog toerental een aanrader. 

Wat kost een wasmachine?

De prijzen wasmachines verschillen behoorlijk. Je hebt al wasmachines vanaf 300 euro, maar ook wasmachines van 1500 euro. Een gemiddelde wasmachine kost ongeveer 700 euro. Je moet dus afwegen wat je budget is. Het is niet zo dat goedkope wasmachines per definitie slecht presteren. Duurdere wasmachines hebben vaak meer programma’s en opties en zijn degelijker gebouwd. Je ziet vaak dat goedkopere wasmachines kleiner zijn en dus minder vulgewicht hebben. Het is dus de vraag of je ook daadwerkelijk een grote wasmachine nodig hebt. 

Wat is het beste wasmachine merk?

Er zijn een hoop verschillende merken wasmachines en er is niet per se eentje het beste of eentje slechtste. Wel zijn er een aantal merken die goed uit de tests komen. Uit tests van de Consumentenbond blijkt geregeld dat wasmachines van Miele erg goed scoren. Merken als Bosch en Siemens doen het ook erg goed. Al deze merken en nog veel meer vind je in onze webshop. Neem dus een kijkje en laat je eventueel adviseren, zodat jij de juiste keuze maakt.