Hoe lang kun je vlees in de vriezer bewaren?

Let op: Ontvang je een e-mail over BTW-teruggave bij Welhof? Dat is phishing. Open geen verdachte links. Meer info.

Heb je eten over? Dan is het zonde om dat weg te gooien. Je kunt het beter bewaren. Als je het binnen twee dagen wilt eten, zet je het afgesloten in een bakje in de koelkast. Mocht je het eten later nog willen nuttigen, dan is het verstandig om het een plekje te geven in de vriezer. Ook hier zit een houdbaarheidsdatum aan vast. Vlees, bijvoorbeeld, blijft bij temperaturen onder nul vaak een aantal maanden goed. Wij zochten voor je uit hoe lang precies. Van kip tot gehakt: ontdek hoe lang je vlees in de vriezer kunt bewaren. 

Hoe lang blijft vlees goed in de vriezer?

Hoe lang je vrees in de vriezer kunt bewaren, hangt af van verschillende factoren. De kwaliteit van het vlees, de grootte van het stuk en het dier waar het vanaf stamt, hebben allemaal invloed. Ook hoe je er zelf mee omgegaan bent, speelt een grote rol. Door het in een vriestas te vervoeren en het luchtdicht te verpakken, vergroot je de houdbaarheid van vlees in de vriezer. Als je het wilt koken, bakken of braden, kun je het bevroren vlees weer met gemak ontdooien. Zo ga jij voedselverspilling tegen én heb je altijd lekker eten in huis. Win-win!

Hoe lang kun je kip in de vriezer bewaren?

Verse kip is tot wel zes maanden houdbaar in de vriezer. Bewerkt vlees, zoals schnitzels of gemarineerde kipfilet, blijft daarentegen slechts een maand goed in de diepvries. Als je te maken hebt met een volledige, bevroren kip, kun je deze zeker een jaar lang bewaren. Daarbij maakt het niet uit of je gebruikmaakt van een losse vrieskast, een tafelmodel of een inbouwmodel

 

Alt text: Verse kipfilet klaar voor invriezen | Welhof NL

Hoe lang blijft gehakt goed in de vriezer?

Gehakt geeft een hoop gerechten nét dat beetje extra. Van taco’s tot pasta’s: niets is te gek. Je vraagt je misschien af hoe lang je gehakt in de vriezer kunt bewaren. In de meeste gevallen is de houdbaarheid van gehakt in de vriezer ongeveer één maand. Dat komt omdat dit gemalen vlees is. Als je een volledige stuk rundvlees invriest, blijft dit vaak zes maanden goed - mits je het luchtdicht verpakt natuurlijk. 

Hoe lang kun je varkensvlees in de diepvries bewaren?

Ook de houdbaarheid van varkensvlees in de diepvries is vaak korter dan zes maanden. Bij bewerkte stukken is dit slechts één maand; in het geval van vers vlees komt dit neer op drie maanden. Als je varkensvlees in de vriezer bewaart, is het zaak dat je dit zo veel mogelijk achterin de koude kast legt. Dit geldt trouwens ook voor de andere vleessoorten. Als je de producten op deze manier bewaart, liggen ze vaak in het koudste gedeelte. Hierdoor bevriezen ze zo snel mogelijk - en dat komt de malsheid van het vlees dan weer ten goede. 

Hoe lang kun je rundvlees in de vriezer bewaren?

Hele stukken rundvlees, zoals biefstuk, kun je zes maanden in de vriezer bewaren. Voor hamburgers is dat net even anders. Omdat deze stukken al bereid zijn, blijven ze vaak één maand goed. De houdbaarheid van bewerkt rundvlees in de diepvries is dus gelijk aan de houdbaarheid van gehakt in de vriezer, zoals je hierboven al kon lezen.

Vlees uit de vriezer ontdooien

Voordat je bevroren vlees gaat bereiden, moet je eerst het vlees ontdooien. Daarom is het verstandig om jouw stuk al een paar uur voor het koken uit de diepvries te halen en in de verpakking op het aanrecht te leggen. Als alles goed gaat, kunnen jij en jouw gasten er ‘s avonds heerlijk van genieten. Eet smakelijk!