Wat is de beste wasmachine in 2023?

Let op: Ontvang je een e-mail over BTW-teruggave bij Welhof? Dat is phishing. Open geen verdachte links. Meer info.

We weten dat een wasmachine een grote aankoop kan zijn. En voor een apparaat dat de dagelijkse klusjes wat gemakkelijker moet maken, kan het lastig zijn om de juiste te kiezen die aan al jouw wensen voldoet. Dus, net als bij een wasmachine, hebben wij het werk voor jou gedaan. Ontdek welke wasmachine de beste koop is voor jou!

De enige manier om de prestaties van een machine nauwkeurig in te schatten is door ze grondig te testen, en het is bijna onmogelijk om een goed inzicht te krijgen in de betrouwbaarheid van een machine door recensies te lezen.

De beste wasmachine is dus voor iedereen anders. Voor de een is het merk van de wasmachine belangrijk, voor de ander is het gewicht, de garantie of het verbruik belangrijker. In dit artikel gaan we eerst onderscheid maken tussen een bovenlader of een voorlader wasmachine. Daarnaast gaan we de beste wasmachines vergelijken op basis van merken. Wij lichten de best geteste wasmachines toe op basis van onze ervaring en kennis.

 Beste wasmachine 2023  | Welhof N /></p>
<h2><strong>Best geteste wasmachines</strong></h2>
<h3><strong>Bovenlader vs. voorlader: grote verschillen</strong></h3>
<p><span style=

Best geteste wasmachines

Bovenlader vs. voorlader: grote verschillen

Bovenlader wasmachines hebben een grote deur bovenop de wasmachine die omhoog gaat en in een bijna verticale positie blijft staan terwijl jij als gebruiker kleding toevoegt of verwijdert of wasmiddel toevoegt. Wasmachines met voorlader hebben een deur aan de voorkant die naar de zijkant openzwaait, zoals een deur van een huis. Beide wasmachines zijn goede wasmachines.

Kenmerken bovenlader

Bovenlader wasmachines hebben dus een deur aan de bovenkant van het toestel waar je de lading in doet of uit kan tillen. Dit type bovenlader gebruikt een roerwerk om de kleding in de wasmand te verplaatsen. Een roerwerk is een hoge spindel, met lamellen of vinnen, in het midden van de wasmand die heen en weer draait en tegen de kleding wrijft om te helpen het losse vuil af te breken. Deze verticale opstelling maakt opties zoals diep water wassen mogelijk die je niet zal vinden op een voorlader. De wasmachines zijn ook zo ontworpen dat je het wasmiddel direct bij het wasgoed giet.

Kenmerken voorlader

Een voorlader wasmachine heeft een deur aan de voorzijde van het apparaat om kleding in en uit te laden. Om de stoffen schoon te maken, tuimelen voorladers het wasgoed in een horizontale trommel die wrijving tussen de stukken creëert. Voorlader wasmachine gebruikt doorgaans ook minder water per wasbeurt dan een bovenlader. Omdat dit type wasmachine via de voorkant toegankelijk is, kan je er een droger boven plaatsen om ruimte te besparen. Daarnaast is een voorlader wasmachine een energiezuinige wasmachine. De meeste voorlader wasmachines hebben een glazen paneeldeur.

Beste wasmachine merken

Nu we onderscheid hebben gemaakt tussen voorladers en bovenlader wasmachines, is het tijd om de beste wasmachine te kiezen aan de hand van de merken. Laten we enkele van de betrouwbare merken wasmachines doornemen.
Er zijn verschillende merken die wasmachines van hoge kwaliteit produceren die aan jouw behoeften voldoen, en de uitdaging is dan om te bepalen wat die behoeften zijn, zodat jouw aankoop het beste voor jou is. Om je te helpen ontdekken wat er op de markt is, hebben we de beste wasmachine merken onderzocht. Onze favoriete merken wasmachines omvatten namen als LG, Miele en Samsung, maar ook meer budgetvriendelijke opties zoals Beko, Indesit en Zanussi.

Miele wasmachines

Miele is al sinds 1899 actief als fabrikant van huishoudelijke apparatuur. In 1956 werd de eerste volautomatische wasmachine geïntroduceerd. Vandaag de dag staat Miele wereldwijd bekend om de hoge kwaliteit van zijn huishoudelijke apparaten en wint het elk jaar allerlei brancheprijzen voor de bijna ongeëvenaarde hoeveelheid innovatie die het in elk nieuw model stopt.

Met wasmachines die gemiddeld zo'n 20 jaar meegaan, is Miele misschien aan de duurdere kant van het centrifugespectrum, maar dat komt omdat ze veel langer meegaan. Inderdaad, gebouwd om lang mee te gaan en bijna om indruk te maken, met vrijstaande en geïntegreerde modellen in de aanbieding. Een Miele wasmachine is er in allerlei soorten, zoals een stille wasmachine, voorlader- en bovenlader wasmachines. Ben je op zoek naar een goedkope wasmachine van Miele? Bekijk alle tweedehands Miele wasmachines.

LG wasmachine

LG wordt qua bouwkwaliteit en betrouwbaarheid algemeen beschouwd als gelijkwaardig aan Miele. LG begon in 1947 als een chemisch bedrijf en realiseerde zich in 1952 dat er veel geld te verdienen viel met huishoudelijke apparaten. Vanaf 1983 was het bedrijf actief als 'Lucky Goldstar' tot 1995, toen het zijn naam afkortte tot zijn initialen om niet meer te klinken als een onbetrouwbare afhaalmaaltijd.

Met een algemene levensduur van 10 tot 15 jaar bij de meeste wasmachines, afhankelijk van het gebruik, adverteert LG met maar liefst 59 verschillende modellen op de markt. De wasmachines van LG beschikken over de nieuwste snufjes, zoals een Wi-Fi verbinding, zodat je je machine kunt volgen via de LG app. Daarnaast zijn er wasmachines van LG een Auto Dose bieden om je de moeite te besparen om uit te zoeken hoeveel wasmiddel je moet gebruiken. Weer andere wasmachines worden geleverd met Steam wash om kleding absoluut allergeenvrij te houden. En dan zijn er nog andere innovaties, zoals de AI DD technologie die automatisch de wasbewegingen aanpast op basis van de stof. Natuurlijk nemen de technische opties toe met de prijs, maar zelfs het instapmodel is een staaltje vernuft in een LG wasmachine. Bekijk onze tweedehands LG wasmachines.

Op welke kenmerken moet ik letten bij het kopen van een wasmachine?

Wasmachines verschillen qua kenmerken, capaciteit en belading en functie. Een goede wasmachine heeft in onze ogen unieke kenmerken, zoals snel wassen, meerdere wasprogramma's, kinderslot, regeling warme was/temperatuur, digitaal display enzovoort.

1. Energieverbruik

Energieverbruik en waterverbruik zijn de twee factoren die bepalen hoeveel jouw wasmachine per jaar kost. Vanaf maart 2021 komt er een einde aan het oude en enigszins verwarrende EU-energielabelsysteem, dat apparaten rangschikte van A+++ tot A. Het is vervangen door een nieuw energiebeoordelingssysteem dat de efficiëntie van A tot G rangschikt, waarbij A het meest efficiënt is. Zoals voorheen kan een wasmachine met een A-classificatie iets efficiënter zijn dan een andere met een A-classificatie, maar de verschillen tussen apparaten met hetzelfde label zijn verwaarloosbaar.

Elk etiket bevat ook een cijfer voor het stroomverbruik van de wasmachine, uitgedrukt in kWh per 100 wasbeurten (vroeger was dit een jaarverbruik), en het waterverbruik per cyclus (vroeger werd dit gemeten in liters per jaar). Op de sticker staat nu de duur van een volledige wascyclus, en de beladingscapaciteit van elke machine voor de nu verplichte Eco 40-60 wascyclus wordt ook duidelijk vermeld.

De veranderingen op het gebied van energiewaardering zijn verfrissend verstandig, en het is nu gemakkelijker om modellen te vergelijken via de energiewaardering stickers en het energieverbruik voor uw huishouden te schatten.

2. Trommelgrootte

De grootte van de trommel wordt aangegeven als het totale gewicht aan droog wasgoed dat in de machine kan worden geladen. Voor een gemiddeld huishouden volstaat een trommel van 6 kg, maar een grotere trommel van 8 kg of 10 kg kan zeer nuttig zijn. Daarmee kan je niet alleen meer kleding in één keer wassen, maar ook grotere stukken, zoals dekbedden.

Een grotere trommel is meestal ook efficiënter: er is minder water en wasmiddel nodig om dezelfde hoeveelheid kleding te wassen als bij een machine met een kleinere trommel.

3. Centrifugetoerental

Het centrifugetoerental geeft aan hoe snel de trommel kan centrifugeren in omwentelingen/toeren per minuut (tpm). In het algemeen geldt: hoe sneller de centrifugeersnelheid, hoe droger de was na afloop. Budget wasmachines kunnen centrifugeren op ongeveer 1.100 tpm, maar zoek naar een wasmachine met 1.400 tpm of 1.600 tpm voor de beste prestaties.

Alle wasmachines hebben verstelbare voetjes, en het is belangrijk dat de machine waterpas staat als je hem installeert. Een wankele machine rammelt en maakt herrie, en andere trillingsgerelateerde problemen kunnen later ontstaan.

4. Wasprogramma's

Let goed op de speciale wasprogramma's van een wasmachine. Een machine met Woolmark-certificaat kan wollen kleding wassen, terwijl sommige machines speciale wasprogramma's voor zijde hebben. Als je vaak delicate kleding draagt, kan een handwasstand je veel handwerk besparen. Sommige machines hebben een antikreukstand en een makkelijke strijkstand, die het gemakkelijker maken om die kledingstukken te verzorgen die je na een wasbeurt moet strijken.

Nu weet je alles over de beste wasmachine, de beste goedkope wasmachine, de beste wasmachine per gewicht, de beste wasmachine merken. Bekijk onze voorraad wasmachines.

Lees meer over wasmachines, zoals hoe een wasmachine werkt of een wasmachine in de badkamer.